Michael Maardt PC siden 1984 • på nettet siden 1990. Her er 420 sider.

Hjemmesider siden 1995

Michael Maardt

Hvorfor ikke WordPress eller andet cms?

Der findes et hav af CMS'er som WordPress, Joomla, Drupal og jeg har prøvet WordPress. Det er fascinerende med alle de ekstra funktioner, som man via et klik kan installere, MEN ... der er for mig et stort men: De er alle muse-fikserede, og med det mener jeg, at de IKKE er tastatur-venlige, og det er vigtigt for mig.

Jeg er ret hurtig på tastaturet, så jeg bruger så vidt muligt kun software, der er keyboard-friendly.

I flere uger havde jeg flere WordPress installationer kørende, men det viste sig, at jeg fik lavet mindst 5 gange så meget ved at gøre som jeg altid har gjort: Frontpage og et FTP program, herom senere.

En for mig anden vigtig forskel ved IKKE at bruge et CMS: Ved et CMS ligger alle data typisk i en database UDE på serveren og IKKE hos mig lokalt på min egen computer. Det betyder, at det er sværere at skifte webhotel ved CMS for slet ikke at tale om risikoen at webhotellet har fejl.

Jeg har ALTID samtlige mine filer på egen computer. Jeg har backup flere steder, så jeg er godt sikret.

Navigation - find de andre sider om emnet

Brug den øverste menu til at komme til de andre sider.

Tip

Jeg har kigget mange andre websiders kode ved i browseren at vise kildekode, Firefox: Ctrl+U. Jeg søgte css filen og åbnede den og kiggede og prøvede og lærte ;-)

På samme vis kan du gøre på denne hjemmeside og f.eks. se, hvordan jeg har indsat lyd og videofiler. Jeg bruger en player fra LongTailVideo

Jeg har lavet hjemmesider siden 1995 og har kigget rigtig mange websites/hjemmesider for at lære at lave bedre hjemmesider. Ang. koder og specielt style sheets har jeg lært mest hos html.dk og den officielle skole fra konsortiet w3schools.com

2012, aug. Netop fundet webdesign101.dk - her er vildt megen information.

Du er på KnowWare.dk • Rent drikkevand • 24. Jan. 2017